Ingredients:
- Un congre tallat a rodanxes, del melic al cap
- Dues cebes grosses tallades en juliana
- Dues patates a làmines
- Tres grapats de pèsols
- Tants grapats d’arròs com de persones, i un amés per la cassola
Per la picada:
- Un grapat d’alls pelats
- Una branca de julivert
- Un parell de cullerades grosses de tomata
- Una culleradeta de pebre vermell dolç
- Un pebrot vermell ratllar
Elaboració:
Aigua bullint. Escaldar els pèsols i els reservem.
S’esmorteeix la ceba a la cassola; tot seguit afegim la picada i les patates. Anem remenant fins que tot prengui una mica de color.
Hi afegim l’aigua bullint; després, els pèsols, l’arròs i finalment el congre. Ho deixem coure fins que sigui cuit.
Com que és un arròs caldós i s’ha de menjar en cullera, cal que sempre tingui un excés de suc. S’ha de menjar immediatament i procurar que el gra d’arròs quedi grenyal (una mica cru)
Per gentilesa de Espai del Peix. Servei d’Atenció al Visitant.
Moll Pesquer s/n – Port de Palamós